Negocierile cu privire la concedierea a mii de oameni la Audi s-au împotmolit

Audi, constructorul german deținut de Wolkswagen, dorește să elimine mii de locuri de muncă pentru a finanța o tranziție costisitoare către vehicule electrice, dar discuțiile cu reprezentanții angajaților au ajuns la un impas, spun surse din companie, transmite Reuters.

Volkswagen a apelat la Markus Duesmann, fost director la BMW, pentru a prelua cârma la Audi începând cu aprilie anul viitor după ce marca germană premium a pierdut know-how ingineresc și influență în urma scandalului Dieselgate din 2015.

Revista săptămânală Der Spiegel a anunțat recent că Audi împinge în negocieri cu sindicaliștii eliminarea a undeva între 4.000 și 5.000 de locuri de muncă. Discuțiile ar fi conduse de șeful interimar al Audi, Bram Schot.

Audi, care are o forță de muncă puternică în Germania, de 61.000 de persoane, a refuzat să comenteze informația, la fel ca reprezentanții muncitorilor de la Audi.

Un subiect litigios între părți ar fi o cerere a sindicaliștilor de a extinde un moratoriu existent referitor la concedierile forțate de la un termen de 2025 până în 2030, potrivit surselor.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata