Nestle România şi Junior Achievement ajută 400 de tineri de liceu să dobândească abilităţi antreprenoriale

0 97

În activităţi de tip virtual job-shadowing, companiia Junior Achievement România, în parteneriat cu Nestle România, lansează un nou proiect de educaţie pentru orientarea profesională a tinerilor, în cadrul căruia se vor desfăşura activităţi educaţionale de tip learning by doing şi project based, bazate pe dialog şi studii de caz, webinarii de dezvoltare personală şi orientare în carieră şi interacţiuni cu voluntarii companiei.

Interacţiuni concepute pentru a veni în sprijinul tinerilor cu informaţiile necesare despre etapele necesare dobândirii succesului profesional şi pentru a facilita interacţiunea acestora cu o piaţă a muncii în continuă schimbare, activităţile din cadrul proiectului au rolul de a contribui la dezvoltarea cunoştinţelor elevilor şi la exersarea abilităţilor de viaţă potrivite luării unor decizii informate pentru viitor, se menţionează într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

„Suntem bucuroşi să semnăm acordul pe parteneriat cu Junior Achievement România şi să ajutăm împreună 400 de tineri de liceu prin activităţi, webinarii şi evenimente dedicate alături de voluntarii Nestle România. La nivel european există deja o colaborare de trei ani între Nestle, Alliance for Youth, Ernest & Young şi Junior Achievement Europe, în urma căreia 550 de studenţi au obţinut calificarea internaţională pentru abilităţi antreprenoriale. Pentru a confirma încă o dată promisiunea de a sprijini şi investi în tânăra generaţie, anul acesta Nestle a lansat angajamentul de a oferi 20.000 de noi oportunităţi de angajare, programe de ucenicie şi stagii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord până în 2025. Nestle are grijă ca tinerii să fie pregătiţi pentru ziua de mâine, pentru că un viitor mai verde şi mai bun începe cu tinerii!”, a declarat Loredana Gîlmeanu, SEM HR Business Partner & Country Lead Nestle România.

Cu ajutorul şi prin participarea la proiect, elevii au acces gratuit la informaţii şi contexte educaţionale si economice actuale, ce contribuie la formarea lor ca viitori adulţi şi angajaţi.

În plus, aceştia vor putea participa la un eveniment online – Innovation Day, un workshop cu format interactiv, ce reuneşte echipe de tineri care primesc o temă-provocare şi au astfel ocazia să-şi antreneze gândirea creativă pentru a găsi soluţii inovatoare, de îmbunătăţire a unor situaţii inspirate din realitatea cotidiană.

Junior Achievement România, organizaţie nonprofit, a fost fondată în anul 1993 şi este cea mai mare organizaţie internaţională de educaţie antreprenorială, economică, financiară şi STEM, de orientare profesională, sănătate şi dezvoltare a abilităţilor pentru viaţă, programele sale fiind urmate în 40 de ţări din Europa şi peste 100 din lume.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata