Nestle va investi mai multe miliarde de dolari pentru a-şi reduce amprenta de carbon

128

Pentru a-şi reduce amprenta de carbon, joi 3 decembrie 2020, grupul elveţian Nestle SA, cel mai mare producător mondial de alimente, a anunţat  că va investi 3,2 miliarde franci (3,6 miliarde dolari) în următorii cinci ani, transmite Reuters.

În contextul activităţilor, compania Nestle a detaliat o serie de măsuri pentru a-şi reduce la jumătate emisiile de carbon până în 2030 şi a utiliza 100% electricitate din surse regenerabile la cele 800 de facilităţi globale până în 2025. Printre altele, grupul elveţian intenţionează să planteze 20 de milioane de arbori în fiecare an din următorii zece ani în ţările de unde îşi procură ingredientele. Iar în domeniul agricol, Nestle va lucra cu fermierii şi furnizorii pentru a promova practici agricole regenerative, precum cele pentru refacerea sănătăţii solului, adăugând că îşi va procura peste 14 milioane de tone de ingrediente de la fermierii care utilizează aceste tehnici până în anul 2030.

Din punct de vedere al planurilor de viitor, lupta împotriva schimbărilor climatice este „un imperativ pentru reuşita activităţilor noastre pe termen lung”, a declarat directorul general de la Nestle, Mark Schneider. „Ne vom derula activităţile în aproape toate ţările lumii unde avem talia, scara şi anvergura necesară pentru a face o diferenţă”, a adăugat Mark Schneider.

Aşadar, grupul care deţine cafeaua Nespresso sau apă îmbuteliată San Pellegrino, Perrier şi Garden Gourmet a adăugat că intenţionează să majoreze numărul de mărci care vor fi neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2022 în special prin extinderea ofertelor pe bază de produse din plante.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata