Nestle va utiliza proteine din insecte pentru hrana animalelor

Foto: wall-street.ro
0 1

Joi 5 noiembrie, grupul elveţian Nestle, cel mai mare producător mondial de alimente, a anunţat că marca sa Purina va lansa o linie de hrană pentru animale care va conţine şi proteine din insecte, transmite Reuters.

De acum, noile produse sunt destinate să răspundă aşteptărilor celor care caută o dietă prietenoasă cu mediul şi fără alergeni pentru animalele lor de companie. Prin această mutare, gigantul Nestle va concura cu mărci mai mici precum Yora şi InsectDog.

Linia de produse Purina Beyond Nature’s Protein, care va fi lansată în cursul aceste luni în ţara de origine a Nestle, Elveţia, va fi disponibilă în două tipuri:

-una care utilizează carne de pasăre, boabe de fasole fava şi o proteină din larvele de musca soldatului negru,

-iar cea de a doua care utilizează carne de pasăre, ficat de porc şi mei. Ambele tipuri de mâncare sunt disponibile atât pentru câini cât şi pentru pisici.

Într-o postare publicată anul trecut pe blogul său, Asociaţia medicilor veterinari din Marea Britanie şi-a declarat sprijinul pentru hrana pe bază de insecte destinată animalelor, subliniind că „proteinele din insecte oferă o alternativă sensibilă proprietarilor de animale care vor să ofere o dietă fără carne animalelor lor de companie, în locul dietelor vegetariene sau vegane care deseori au ca rezultate o sănătate slăbită a animalelor”.

În contextul alimentar, creşterea populaţiei mondiale şi extinderea clasei mijlocii a dus la creşterea cu 50% a consumului de carne per capita în ultimele patru decenii, ceea ce a dat naştere la îngrijorări cu privire la oferta de proteine. Actualele surse tradiţionale de proteine sunt din ce în ce mai nesigure pe fondul modificărilor climatice şi al îngrijorărilor cu privire la impactul fermelor şi pescuitului comercial.

Din punctul lor de vedere, specialiştii în nutriţie şi oamenii de ştiinţă promovează de mult timp utilizarea insectelor în hrana oamenilor ca o sursă sustenabilă şi ieftină de proteine, însă mâncatul de insecte este o perspectivă neapreciată în multe ţări şi culturi. În schimb, introducerea proteinelor din insecte în zonele mai inferioare ale lanţului trofic ar putea fi acceptată mai uşor.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata