Nicolai, către Timmermans: Gestul dvs. imatur mi-a amintit de un altul făcut de un politician disperat după voturi

Europarlamentara Norica Nicolai califică drept "imatur" gestul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a trimite o scrisoare în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile referitoare la statul de drept în România şi îi solicită acestuia să clarifice calitatea în care se adresează ţării noastre.

Norica Nicolai a postat marţi seară pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă adresată prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene.

"Cine ameninţă România cu activarea articolului 7? Cu această întrebare am să deschid scrisoarea mea. În primul rând, deşi regulile de integritate ale comisarilor europeni au fost modificate recent pentru ca funcţia dumneavoastră şi a colegilor dumneavoastră din Comisie să puteţi candida, un gest discutabil de altfel, aş dori, în urma lungii scrisori trimise mass-mediei şi instituţiilor româneşti, să aflu răspunsul întrebării pe care am adresat-o mai sus cu menţiunea calităţii din care îmi veţi răspunde: candidatul Frans Timmermans sau comisarul Frans Timmermans. De altfel, cred că este absolut necesar să clarificaţi acest aspect, întrucât în Ghidul privind standardele etice pentru participarea membrilor Comisiei Europene la campania electorală, adoptat de instituţia dumneavoastră în 6 februarie 2019, comisarii europeni candidaţi la alegeri au o serie de obligaţii de distanţare a discursului electoral de cel al instituţiei, dar şi de evitare a utilizării resurselor Comisiei în propriul interes electoral. Dacă ar exista un stat de drept al Comisiei Europene, dumneavoastră în acest moment v-aţi afla într-o zonă gri, dar din păcate nu aţi prevăzut o 'soluţie nucleară' pentru acest gen de situaţii", afirmă Nicolai în scrisoarea deschisă.

Nicolai spune că gestul lui Timmermans îi aminteşte de unul similar al fostului premier al Marii Britanii David Cameron.

"În al doilea rând, gestul dumneavoastră imatur mi-a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata