Noaptea Albă a Galeriilor ține vineri a 13 ediție cu evenimente în 14 orașe

241

Noaptea Albă a Galeriilor/NAG intră vineri în al 13-lea an de existență cu un program nocturn de artă contemporană care se va desfășura în București și alte 13 orașe din țară, anunță organizatorii evenimentului.

Galerii de artă, muzee, institute culturale, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artist din București, Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara își vor deschide porțile publicului pentru o a 13-a ediție care stă, doar simbolic, sub semnul ghinionului și al superstiției.

Nu mai puțin de 68 de spații, galerii, spații alternative, huburi creative, ateliere de creație și-au anunțat participarea la NAG numai în București. Lor li se adaugă pentru al treilea an spațiul Scena 9 unde se pun întrebările ”ce au de a face aztecii cu o casă aflată în centrul Bucureștiului care a aparținut familiei regale?” și ”Ce au de a face amerindienii cu istoria orașului, cu istoria oamenilor care s-au perindat prin această casă?”

”Zidurile curții Rezidenței BRD Scena9 poartă imaginile unei istorii care aparține strămoșilor altui loc spusă stângaci într-un amestec alandala de zeități aztece și elemente de iconografie bizantină băgate în această poveste total «pe lângă». «Istorii pe din afară» este prima intervenție pe acești pereți integrată în procesul de transformare prin care spațiul Rezidentei BRD Scena9 a trecut în ultimii trei ani. În 2016 Rezidenta BRD Scena9 își deschidea publicului oficial pentru prima data porțile prezentând un proiect special al ediției aniversare NAG care prezenta publicului bucureștean zece discursuri curatoriale ale celor zece orașe participante la acest eveniment reuninte într-un «No Man’s Land». Trei ani mai târziu NAG continua seria de proiecte focus la Rezidența BRD Scena9 cu «Istorii pe din afară / Outside Histories», un proiect…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata