Nodul de la Cheţani de pe Autostrada Transilvania va fi construit de CNAIR

60

Senatorul liberal Cristian Chirteş, liderul PNL Mureş, a anunţat, joi, că nodul de la Cheţani de pe Autostrada Transilvania va fi construit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), astfel încât lotul 3 al acestei autostrăzi, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, să poată fi dat în folosinţă în vară.

„Aşa cum am stabilit în întâlnirea de sâmbătă, de la Târgu Mureş, cu premierul Ludovic Orban, s-a găsit soluţia pentru Nodul de la Cheţani de pe Autostrada Transilvania. Acesta va fi construit de CNAIR în regie proprie şi va fi gata în două luni, astfel că, în această vară, cei 18 kilometri de autostradă dintre Iernut şi Cheţani pot fi daţi în folosinţă. Până la finalul acestei săptămâni, vor fi gata toate actele, iar săptămâna viitoare angajaţii DRDP Braşov şi Cluj vor putea intra în şantier”, a arătat Cristian Chirteş, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că tronsonul Iernut – Cheţani al autostrăzii Transilvania urmează să fie finalizat până cel târziu la data de 1 iulie, în timp ce pe tronsonul Cheţani – Câmpia Turzii, stadiul fizic este de doar 35%, fiind luată în discuţie inclusiv varianta reluării licitaţiei pentru desemnarea constructorului.

Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri şi Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, au fost date în folosinţă în anul 2018, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, este într-un stadiul avansat de execuţie, iar porţiunea dintre Câmpia Turzii şi Cheţani, cu o lungime de 15,6 kilometri, este în mare întârziere.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata