Noul prefect de Hunedoara: Nimeni nu trebuie să se teamă decât de nerespectarea legii

0 46

Noul prefect al judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat miercuri, imediat după învestirea în funcţie, că principalele sale obiective ţin de respectarea legii şi de soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii, începând de la serviciile publice aflate în subordinea Instituţiei Prefectului şi continuând cu legile proprietăţii.

„Eu nu sunt venit în funcţia de prefect al judeţului Hunedoara să împart sau să despart. Eu sunt venit pentru cetăţenii acestui judeţ. În primul rând la ei mă gândesc şi la rezolvarea problemelor lor”, a spus Potecă.

Întrebat cum va relaţiona cu primarii social-democraţi, în condiţiile în care el a fost membru PNL, prefectul a ţinut să precizeze că va aplica aceleaşi reguli pentru toţi aleşii locali, prioritară fiind respectarea legii.

„Nimeni nu trebuie să se teamă decât de nerespectarea legii. Eu sunt învestit ca prefect al judeţului Hunedoara şi reprezentant al Guvernului în teritoriu. Sarcina mea este să asigur respectarea legii. Noi am provincializat foarte mult această funcţie a prefectului şi am dus-o într-un cadru foarte îngust. Nu este bine să continuăm în a spune că trebuie să se teamă cineva, de cineva. Eu cred că cei care respectă legea nu au de ce să se teamă în acest judeţ”, a afirmat noul prefect de Hunedoara.

La rândul său, fostul prefect al judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a menţionat că problemele întâmpinate în timpul mandatelor sale de subprefect şi apoi de prefect au fost „destul de complexe”. El a apreciat , totodată, şi faptul că noul prefect al judeţului Hunedoara a mai lucrat în Instituţia Prefectului, ca subprefect.

„Mă bucur că vine un om care ştie despre ce este vorba în Instituţia Prefectului. Problematica este destul de complexă, dar nu-mi fac probleme că nu s-ar face faţă. Militez, în continuare, pentru dialog, pentru transparenţă şi pentru creşterea calităţii actului public. Las o…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x