Nuclearelectrica a obţinut un profit în creştere cu 14,8% în primele nouă luni

De la începutul anului şi până acum, producătorul de energie Nuclearelectrica a afişat un profit de 477,6 milioane, cu 14,8% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport transmis joi Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, rezultatul din exploatare (EBIT) a înregistrat o creştere de 3,3%, ajungând la 537,7 milioane de lei, iar EBITDA (câştigul unei firme înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare – n. r.) o creştere de 1,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 946,4 milioane de lei.

Iar creşterea EBITDA este determinată de scăderea cheltuielilor din exploatare, mai puţin depreciere şi amortizare cu 5%, compensată parţial de scăderea veniturilor din exploatare cu 1,8%, influenţate de scăderea cu 2,2% a veniturilor din vânzarea energiei electrice.

Însă veniturile din exploatare au scăzut cu 1,8%, determinate de scăderea cu 3,2% a preţului mediu ponderat al energiei electrice vândută în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020 faţă de preţul mediu ponderat din aceeaşi perioadă a anului 2019, în condiţiile vânzării unei cantităţi totale de energie electrică mai mare cu 1,2%.

Toată producţia de energie electrica a celor două unităţi operaţionale ale CNE Cernavodă a fost de 7.684 GWh, în plus cu 2,1%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata