Numărul românilor care au o imagine pozitivă despre UE este în creştere şi peste media europeană (Eurobarometru)

0

52% dintre români au o opinie pozitivă despre Uniunea Europeană, față de o medie europeană de 43%. Majoritatea europenilor consideră, pentru prima dată, că vocea lor contează în UE, arată ultimul Eurobarometru. În plus, sprijinul față de Uniunea economică și monetară rămâne puternic și atinge un nou nivel maxim în zona euro.

Ce cred românii despre Uniunea Europeană

50% dintre români au încredere în Uniunea Europeană (comparativ cu o medie UE de 42%)
51% dintre români consideră că vocea lor contează în UE (comparativ cu o medie UE de  49%)
56% dintre români au o percepție pozitivă asupra situației economiei europene (comparativ cu o medie UE de 49%)
48% dintre români sunt optimiști cu privire la situația pieței muncii (comparativ cu o medie UE de  44%)

Majoritatea europenilor consideră că „vocea lor contează în UE”

Pentru prima dată de când a fost adresată întrebarea, majoritatea europenilor consideră că „vocea lor contează în UE” (49 %, + 4 puncte procentuale față de primăvara anului 2018), în timp ce 47 % susțin contrariul (- 2 față de primăvara anului 2018), iar 4 % (- 2) afirmă că „nu știu”. În 16 state membre ale UE, majoritatea respondenților consideră că vocea lor contează în Uniunea Europeană, scorurile cele mai mari s-au înregistrat în Danemarca (73 %), Suedia (71 %) și Germania (70 %).

43 % dintre europeni au o imagine pozitivă despre UE (+ 3 puncte procentuale față de primăvara anului 2018) – cel mai înalt nivel din toamna anului 2009. Peste o treime dintre respondenți au o imagine neutră despre UE (36 %, – 1 față de primăvara anului 2018), în timp ce o cincime au o imagine negativă (20 %, – 1), iar 1 % nu au nicio opinie. De la cel mai…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close