O bătrână din Iași a băut lichid de parbriz, din greșeală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire

0 100


O femeie, în vârstă de 88 de ani, a fost adusă la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, după ce a băut din greşeală lichid de parbriz. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Ionuţ Nistor, a declarat că femeia a găsit prin gospodărie o sticlă şi a băut din ea fără să îşi dea seama că a băut lichid de parbriz. Ulterior, bătrâna a fost găsită de familie şi a fost adusă iniţial la UPU de la Sf Spiridon.
„La examenul toxicologic s-a confirmat intoxicaţia cu metanol. Starea femeii este relativ bună. A fost adusă repede la spital, iar cantitatea nu a fost foarte mare. Cu toate acestea, pacienta a făcut insuficienţă renală acută, fenomene oftalmologice oculare din cauza metanolului. Sperăm să existe o recuperare, însă în continuare există riscuri în ceea ce priveşte viaţa ei”, a declarat Ionuţ Nistor, pentru Agerpres.
Conform medicului, anual aproximativ 60 de persoane ajung la spital după ce au băut din greşeală antigel sau lichid de parbriz.

Anul trecut, la începutul lunii noiembrie, o tânără gravidă din Suceava a băut din greșeală antigel, crezând că este suc.

Citește și… Recomandările culturale ale săptămânii. Povestirile românești de azi și clipurile de pe YouTube pentru copii

 

Post-ul O bătrână din Iași a băut lichid de parbriz, din greșeală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata