O casetă înregistrată de Lou Reed pentru Andy Warhol, descoperită după patru decenii

Mai multe cântece pe care muzicianul Lou Reed le-a înregistrat pentru artistul Andy Warhol au fost descoperite de profesorul Judith Peraino pe o casetă ce datează din 1975, arată Smart Radio, ce păstrează un loc special pieselor cântărețului în playlist.

Judith Peraino, un profesor de muzică de la Universitatea Cornell, New York, a descoperit caseta în 2017, în timp ce se documenta în Muzeul Andy Warhol din Pittsburgh, Pennsylvania, potrivit NME.

Peraino a publicat, miercuri, un articol intitulat „I’ll Be Your Mixtape: Lou Reed, Andy Warhol, and the Queer Intimacies of Cassettes”, prin care a făcut publică informația.

Pe o parte a casetei au fost înregistrate piese cântate live, în turneul lansat de Reed în anul 1975. Pe cealaltă parte a casetei, etichetată „Philosophy Songs (From A to B & Back)”, se află 12 piese și un fragment dintr-o a 13-a melodie, în care Reed cântă acompaniat de chitară. Versurile sunt inspirate din cartea „The Philosophy of Andy Warhol (From A to B & Back Again)”, lansată de artist în același an.

„Caseta aceasta reprezintă munca lui Lou Reed, ce conturează caracterul cântecelor sale, spune povești, fiind la fel de brutal de sincer precum este în multe dintre scrierile sale”, a declarat Peraino pentru New York Times.

Artista Laurie Anderson, ce a fost căsătorită cu Reed, a declarat că nu știa despre existența cântecelor, deși muzicianul i-a spus de „unele lucruri pe care le-a făcut pentru Andy”.

Caseta a fost descoperită în arhiva Muzeului Warhol din Pittsburgh, Pennsylvania. Nu este clar dacă înregistrările și caseta vor rămâne în posesia instituţiei sau dacă vor fi revendicate de moștenitorii lui Reed. Totodată, nu se știe dacă publicul va avea acces la înregistrări.

Caseta se află în continuare în muzeu, iar accesul academicienilor la aceasta este restricționat. Potrivit regulilor muzeului, conținutul casetei nu poate fi reprodus.

Mai mult decât atât, lui Periano…

Citeste continuarea Aici

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata