O cerere trimisă către Klaus Iohannis îi amenință cariera unui fost șef al SRI

Actualul ambasador al României în SUA, George Maior, fost șef al SRI, este posibil să fie eliminat din corpul diplomatic. Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, i-a solicitat în mod direct președintelui Klaus Iohannis să îl aducă pe Maior înapoi în România. O astfel de decizie, extrem de însemnată pentru țara noastră, se poate lua doar de către președinte.

Teodor Meleșcanu anunțat în mod oficial miercuri, că i-a comunicat președintelui Klaus Iohannis o cerere scrisă pentru retragerea lui George Maior din cadrul ambasadei României din Washington.

„Comisia de politică externă a Senatului a solicitat MAE să facă o analiză referitoare la dl ambasador Maior. În urma acestei solicitări am făcut analiza respectivă şi am trimis şi la preşedinţie propunerea de rechemare a ambasadorului George Maior şi numirea unui nou ambasador la Washington. Analiza noastră s-a bazat şi pe raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri persoale de domnul Maior”, a declarat Teodor Meleşcanu la un post de televiziune.

Cu privire la un viitor înlocuitor al lui George Maior, Meleșcanu a afirmat că:

„Deocamdată am trimis propunerea la preşedinte, o să vedem care este decizia dânsului. Nu e nicio problemă să găsim un înlocuitor, dar trebuie să vedem mai întâi care este poziţia Preşedinţiei”, a declarat ministrul de Externe, potrivit Agerpres.

Această decizie, de a-l readuce pe George Maior în țară, îi aparține președintelui de partid PSD , Liviu Dragnea, dar și a celui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Relația noastră la Washington este blocată de actualul ambasador (George Maior – n.r.)”, a acuzat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24. El a spus că ministrul de externe Teodor Meleșcanu este la curent cu aceste nemulțumiri ale sale, cu atât mai mult cu cât a cerut public schimbarea ambasadorului României în SUA, însă, a atras atenția liderul ALDE, schimbarea ambasadorului ține de președintele Iohannis. Iar președintele „se face, într-un fel, părtaș la toată această atitudine pe care Maior a avut-o și care a făcut enorme deservicii României”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: capital.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata