O familie din Câmpulung s-a trezit cu o viperă în casă

Momente de groază pentru o familie din Câmpulung. Oamenii au descoperit o viperă în mijlocul casei. Aceștia au sunat imediat la 112, iar jandarmii au venit și au îndepărtat reptila.

Astfel că, o familie din Câmpulung s-a trezit cu o viperă în casă. Speriaţi oamenii au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112 şi au cerut ajutorul autorităţilor pentru a scoate reptila din casă.

În ultima perioadă, în sezonul cald, mușcăturile de viperă au început să apară în județul Argeș. Salvamontiştii  atenționează că acești șerpi extrem de veninoși sunt întâlniți atât în zona Pietrei Craiului, cât și în Munții Făgăraș. De asemenea, experții fac recomandări cu privire la modul în care trebuie să acționeze turiștii pentru a evita situațiile periculoase.

Salvamont Argeș a transmis pe pagina de Facebook a instituției informații utile pentru persoanele care dau nas în nas cu o viperă.

“Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri. Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente.

Şerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Daca locuiţi sau călătoriţi în zone in care există şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Nu păşiţi, nu vă aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră înainte de a verifica locul.

Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur”, se precizează în mesajul de pe Facebook.

În plus, tot în acest weekend, jandarmii din Mehedinţi au intervenit pentru îndepărtarea unui şarpe aflat în canalizarea din curtea unei case din Drobeta Turnu Severin.

“Persoana sesiza faptul că un şarpe în lungime de peste un metru se află  în canalizarea din curtea casei, motiv pentru care ne-a cerut  ajutorul în această situaţie.  În scurt timp, jandarmii au ajuns la locul indicat, iar şarpele a fost scos din canalizare şi eliberat în mediul natural”, a transmis Jandarmeria Mehedinţi.

Așadar, jandarmii recomandă cetăţenilor care în situaţii similare să nu omoare reptilele, să nu se apropie de ele şi să anunţe autorităţile.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata