O navă de salvare a găsit barca pescarului dispărut

51

La circa două mile maritime în larg, o navă a Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a găsit luni, travers de pescăria Mamaia, barca pescarului dispărut în urmă cu trei zile pe Marea Neagră, în condiţii meteorologice dificile, informează Robert Robescu, lider sindical.

Luni în jurul orei 09,30,  în Baia Mamaia, după ce a fost semnalată prezenţa unei bărci răsturnate aflată în derivă,  din dispoziţia Centrului de Coordonare şi Salvare (MRCC) Constanţa, nava SAR Apollo s-a deplasat pe Marea Neagră, la circa două mile maritime travers de pescărie, unde a descoperit, răsturnată şi fără nicio urmă de persoană în viaţă, barca pescarului care se pierduse pe mare, sâmbătă, 6 iunie, conform sursei citate.

„SAR Apollo a remorcat barca până în Portul Tomis în timp ce echipajul de pe SAR Artemis, cu o echipă de scafandri la bord, a început căutările sub apă, în zona unde fusese găsită barca, pentru a-l găsi pe pescarul, în vârstă de 70 de ani, dispărut. Din păcate, după primele căutări, efectuate la adâncimea de 20 de metri, corpul pescarului nu a fost găsit” – a declarat Robert Robescu.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata