O nouă gafă a premierului Dăncilă: A spus că datele oficiale ale INS infirmă „predilecţiile” Opoziţiei

0

O nouă gafă a premierului Dăncilă. Aceasta a spus în şedinţa de Guvern că datele oficiale ale INS infirmă „predilecţiile” Opoziţiei. Cel mai probabil, şefa Executivului a vrut să spună „predicţiile” Opoziţiei.

Ea a spus că datele oficiale privind situația economică infirmă „predilecțiile” opoziției, în loc de predicțiile opoziiei.
Premierul s-a referit, în deschiderea şedinţei de Guvern, la datele Institutului Naţional de Statistică (INS), potrivit cărora creşterea economică a României s-a accelerat semnificativ în al treilea trimestru, cu 1,9% faţă de al doilea trimestru din 2018.<

„Datele făcute publice ieri de Institutul Naţional de Statistică arată că măsurile luate sunt cele corecte. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în al treilea trimestru, creşterea economică a României s-a accelerat semnificativ, cu 1,9% faţă de al doilea trimestru din anul 2018, ceea ce ne plasează pe primul loc în UE. Per ansamblul UE, creşterea economică trimestrială a fost doar de 0,3%, ceea ce pune şi mai mult în evidenţă evoluţia economiei româneşti. Ca urmare, creşterea economică efectivă în trimestrul III 2018 faţă de trimestrul III 2017 a fost de 4,3%. Dacă luăm în considerare datele Institutului Naţional de Statistică cu privire la creşterea exporturilor cu 9% în trimestrul III şi a producţiilor agricole record, putem trage concluzia că această creştere economică este sustenabilă şi reprezintă rezultatul măsurilor întreprinse de către Guvernul României”, a declarat Viorica Dăncilă.
Ea a continuat: „Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă cu argumente incontestabile predilecţiile ( sic!) Opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice”.

Potrivit dicţionarului român, PREDILÉCȚIE, predilecții, s. f. reprezintă o „înclinație, atracție deosebită pentru cineva sau ceva; preferință. ◊ Loc. adj….

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata