O nouă şedinţă de Guvern, la Palatul Victoria. Dragnea anunţă că va fi aprobată Ordonanţa privind noile taxe

0 104

Guvernul se va reuni vineri într-o nouă şedinţă, la Palatul Victoria. Liderul PSD Liviu Dragnea spune că Executivul va adopta Ordonanţa privind introducerea de noi taxe şi impozite, de la 1 ianuarie 2019, însă pe ordinea de zi oficială a şedinţei nu se află un astfel de proiect. Ordonanţa a fost modificată, în biroul lui Liviu Dragnea, la discuţii participând Darius Vâlcov şi ministrul Eugen Teodorovici. În timp ce liderii politici decideau forma finală a actului normativ, Consiliul Economic şi Social dădea aviz negativ pe o altă formă a proiectului de Ordonanţă.

Şedinţa de Guvern a fost anunţată la ora 18.30. Rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis va decide să vină şi la această şedinţă, aşa cum afirma, recent.

Pe agenda oficială a şedinţei de Guvern nu figurează proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale anunţate de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dar acesta ar putea fi introdus pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune, însă, că ordonanţa de urgenţă va fi aprobată probabil vineri. „Se pare că mâine (vineri – n.r.) va fi adoptată ordonanţa. A fost nevoie de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, prevederile rămân aceleaşi”, a spus Dragnea, adăugând că ordonanţa va da posibilitatea economiei româneşti să se dezvolte.

Întrebat care este graba acestei OUG, Dragnea a răspuns: „Să începem anul viitor cu măsuri bune pentru economia românească şi pentru români”.

Care sunt modificările convenite în coaliţie: Ce prevederi apar în Ordonanţă

Potrivit discuţiilor din biroul lui Liviu Dragnea, în cazul Pilonul II de pensii, nu se vor mai putea retrage banii, de către deponenţi, ci pot…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x