O nouă sesiune de admitere la ASE

0

Un nou concurs de admitere, în luna septembrie pe locurile rămase disponibile, la Academia de Studii Economice din Bucureşti, anunţă că va organiza, exclusiv online, la programele universitare de licenţă, masterat şi doctorat, potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES,

Viitorii candidaţi pot lua toate informaţiile necesare  din postările de pe site-ul instituţional www.ase.ro şi pe pagina oficială de Facebook. Iar înscrierile la programele universitare de licenţă au loc online, în perioada 4 – 9 septembrie, pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfăşura tot procesul de admitere.

Astfel, concursul este alcătuit din eseul motivaţional, din testul de competenţă lingvistică, doar pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină. Iar media generală de admitere este calculată ca medie ponderată între media la examenul de Bacalaureat cu (70%) şi media anilor de studii (30%).

Testul eliminatoriu de competenţă lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificatele de competenţă lingvistică, recunoscute de ASE. Sunt, de asemenea, absolviţi de susţinerea testului de competenţă lingvistică cei care au urmat studiile liceale în limba străină a programului de licenţă pentru care optează.

În perioada 9 – 10 septembrie, anul curent, toate înscrierile la programele universitare de masterat au loc online, pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfăşura tot concursul de admitere. Admiterea la programele de masterat se face prin concurs, candidaţii fiind ierarhizaţi în funcţie de media de admitere, calculată ca medie ponderată între rezultatele obţinute la proba de specialitate – 40% şi media examenului de finalizare a studiilor universitare de licenţă – 60%. Proba de specialitate constă într-un test grilă de specialitate/interviu de specialitate.

Pentru programele cu predare în limbi străine se susţine, online, o probă de competenţă lingvistică tip interviu, notată cu calificativul admis/respins. Fac excepţie candidaţii care prezintă unul dintre certificatele recunoscute de ASE sau cei care au absolvit programe de licenţă în limba străină a programului de masterat pentru care candidează.

Şi înscrierile la programele universitare de doctorat au loc în perioada 8 – 9 septembrie şi se desfăşoară integral pe platforma doctorat.ase.ro. Toate documentele necesare susţinerii examenului de doctorat şi mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina Institutului de Studii Doctorale.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata