O nouă surpriză pentru bucureșteni! Primarul capitalei a făcut anunțul despre contractul uriaș, de zeci de milioane de euro

0 120

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a ținut să anunțe un lucru foarte important pentru viitorul Bucureștiului, vineri seara când s-a transmis deschiderea ofertei referitoare la achiziționarea din fonduri europene a 100 de tramvaie.

Acesta a precizat faptul că mai există alte două proiecte cu investiția din Fondul de Mediu ce privesc achiziționarea a 130 de autobuze hibrid și 100 de troleibuze. Firea a mai adăugat că primul proiect va avea deschiderea ofertelor pe data de 15 aprilie, adică luna viitoare, iar pentru proiectul pentru autobuzele hibrid ofertele se vor deschide pe data de 7 mai.

 

„Astăzi s-a deschis oferta privind cele 100 de tramvaie pe care le achiziţionăm din fonduri europene, suma totală fiind de 212 de milioane de euro. (…) După deschiderea ofertelor, urmează procedura normală de achiziţie, ne-am dori foarte mult ca această procedură să nu fie prea îndelungată. (…) Tot pe fonduri europene, PMB va achiziţiona, pe lângă cele 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice. Valoarea totală a contractului e de 55 milioane euro. Chiar luna viitoare vom urca în SICAP şi acest proiect(…) În plus, mai avem în pregătire proiecte în valoare de 320 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi conservarea patrimoniului. Lucrăm, aşadar, în acest moment, la proiecte europene a căror valoare se ridică la 959 milioane de euro”, a declarat  primarul Capitalei într-o conferință de presă.

City managerul Primăriei Municipiului București, Sorin Chiriță a ales să discute despre subiectul sistemului de termoficare și despre înlocuirea a 200 km de conductă primară:

„În 2016, nu am găsit nimic, deşi existau alocaţi bani pentru acest proiect, pentru reabilitarea sistemului, vorbim despre înlocuirea a 200 km de conductă primară, de reţea primară, pentru care astăzi avem finalizată strategia de termoficare, aprobată de CGMB, avem finalizat studiul de fezabilitate, proiectul e estimat la aproximativ 248 de milioane euro, el va fi depus în cadru Axei 7”, a analizat managerul.

 

 

Sursa:  capital.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x