Odată cu publicarea Legii Bugetului de Stat, în Monitorul Oficial, banii din Măsura 2 ajung la firme

Odată cu publicarea Bugetului 2021, în Monitorul Oficial, porneşte plăţile pentru contractele de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, remis, marţi, AGERPRES.

În acest sens reprezentenţii ministerului precizează, „Vor fi disponibili imediat aproximativ 150 milioane de euro. Este important să ştiţi că procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar ele pot începe plăţile către beneficiari”.

Astfel, banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului îi primeşte de la Trezoreria statului, apoi îi înaintează agenţiei teritoriale, care, la rândul ei, îi trimite la bancă. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar, precizează sursa citată.

Iar după obţinerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat. În cazul în care sistemul merge fără defecţiuni, se pot face până la 1.000 de plăţi pe zi.

În contextul înscrierilor, plăţile se va efectua în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE), respectiv în ordinea în care s-au înscris potenţialii beneficiari.

În cadrul Măsurii 2, sunt total de plată 650 de milioane de euro, insă, încă 500 de milioane de euro vor veni în curând.

În contextul Ministerului Economiei, în curând, acesta va propune o Ordonanţă de Urgenţă care să grăbească plăţile, iar fondurile pentru această măsură fiind acum alimentate din două surse, POC şi React EU, însă deblocarea restului de finanţare este îngreunată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata