Olguța Vasilescu, atac la Iohannis, după refuzul președintelui de numire a miniștrilor: „Nu dă doi bani pe decizia CCR. A declanşat o vânătoare”

0

Lia Olguța Vasilescu îl acuză pe Klaus Iohannis că vrea să blocheze PSD, după refuzul preșdintelui de numire a miniștrilor la Transporturi și Dezvoltare Regională. Fost ministru al Muncii, Vasilescu este propusă de social-democrați la Ministerul Transporturilor. 

„Decizia i se pare simplă maculatură. Altfel nu înţeleg de ce nu pune de îndată în aplicare. Am ajuns în situaţia în care preşedintele statului nu aplică o decizie a celei mai înalte instanţe din România. (…) Sunt mai multe variante, e un lucru pe care va trebui să îl discutăm în coaliţie (despre o eventuală suspendare a preşedintelui, n.r.). Eu cred că doreşte să blocheze PSD. A declanşat o vânătoare împotriva unor oameni pe care îi consideră PSD-işti, dar nici vorbă de aşa ceva. Altfel nu îmi explic ce s-a întâmplat pentru nominalizarea SMG”, a spus Lia Olguța Vasilescu, într-o intervenție telefonică la România TV.

Fostul ministru al Muncii l-a mai acuzat pe președinte că „nu dă doi bani pe decizia CCR”.

Reacția Olguței Vasilescu vine după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că președintele Klaus Iohannis a anunţat-o că nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare şi Transporturi, chiar dacă CCR a stabilit că există un conflict de natură juridică şi trebuie emise decretele de constatare a vacantării celor 2 funcţii.

Concret, Curtea Constituțională a stabilit, pe 19 decembrie, că președintele este obligat „să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru” şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Citește și:

Micul geniu! Libertatea a vorbit cu Robert Zicman, copilul de 7 ani inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume!…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close