Am demisionat din MTS pentru că nu doresc să transmit un mesaj greşit tinerilor, se scuză Oltean Csongor

144

Pentru comportamentul iresponsabil şi incompatibil cu funcţia publică, a declarat vineri, Oltean Csongor, care şi-a depus demisia din calitatea de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, după ce a fost prins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, el afirmând că nu doreşte să transmită un mesaj greşit tinerilor.

„Azi dimineaţă am fost oprit de Poliţie fiind sub influenţa alcoolului. Nu am nicio scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea. Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcţia publică şi nu doresc să transmit un mesaj greşit tinerilor. Drept urmare, primul lucru azi dimineaţă a fost să-mi depun demisia din funcţia de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului”, a scris Oltean Csongor pe Facebook.

Anterior,  vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, anunţase că i-a acceptat demisia şi a înaintat-o premierului.

„Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului Oltean Csongor a fost oprit de Poliţie fiind sub influenţa alcoolului. În urma acestui incident el şi-a depus demisia, pe care am acceptat-o, şi i-am transmis-o premierului. Gestul lui Oltean Csongor este inacceptabil, el şi-a asumat răspunderea pentru acesta. Nu intenţionăm să facem alte comentarii în acest caz”, a spus Kelemen Hunor.

Din punct de vedere politic, Oltean Csongor are 32 de ani, locuieşte în municipiul Sfântu Gheorghe şi a fost numit în funcţia de secretar de stat la propunerea UDMR.

Anterior, acesta a activat în ultimii 12 ani în formaţiunile de tineret partenere ale UDMR: Asociaţia Studenţilor Maghiari din Sfântu Gheorghe şi HARIT – Asociaţia Tinerilor din Judeţul Covasna, fiind în prezent preşedintele Asociaţiei MIERT – Conferinţa Tineretului Maghiar din România şi preşedinte executiv adjunct responsabil de tineret în cadrul Uniunii.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata