ONIX Asigurări are un rating „BB minus” pentru datoriile pe termen lung

Foto: onix.eu.com
0 14

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a atribuit companiei ONIX Asigurări S.A. un rating „BB minus” pentru datoriile pe termen lung (IDR) şi un calificativ „BB” pentru soliditatea financiară a asigurătorului (IFS), perspectivele fiind stabile, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

În contextul organizatoric al companiei, ratingurile reflectă dimensiunea şi franciza sa care este redusă comparativ cu asigurătorii mai mari, mai diversificaţi, şi politicile sale slabe de diminuare a riscului. Aceste slăbiciuni sunt compensate de capitalizarea solidă a ONIX şi de performanţa financiară robustă, apreciază Fitch.

Onix este o mică companie românească care oferă asigurări generale şi operează predominat în Spania şi, într-o mai mică măsură, în Italia, Polonia, Portugalia şi Grecia. Se concentrează în principal pe garanţii de afaceri pentru companiile medii şi mari care operează predominant în sectorul construcţiilor şi în industriile energetice.

În acest sens Fitch evaluează profilul de afaceri al ONIX ca „cel puţin favorabil” comparativ cu firmele de asigurări mai mari şi mai diversificate, datorită mărimii sale mici şi diversificării limite.

În anul trecut, ONIX Asigurări avea un capital social de 17 milioane de euro, iar valoarea primelor brute subscrise s-a situat la 12 milioane de euro.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x