Operatorii întârzie de doi ani să dezafecteze cablurile aeriene şi să le mute în subteran, semnalează Netcity

102

În Bucureşti, Netcity Telecom semnalează importanţa migrării reţelelor aeriene în subteran, pentru îmbunătăţirea aspectului urban şi creşterea siguranţei comunicaţiilor electronice din oraş, precizând că există operatori care întârzie chiar şi de doi ani să facă acest lucru, se arată într-un comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Netcity Telecom precizează că a emis comunicatul ca urmare a informaţiilor recent apărute în spaţiul public privind situaţia cablurilor aeriene din Bucureşti.

„Discuţiile despre migrările în subteran ale cablurilor aeriene deţinute de operatorii de telecomunicaţii se referă la cei peste 500 km de reţea Netcity complet funcţională, construită începând cu 2018, pentru care operatorii înregistrează întârzieri ce depăşesc 2 ani în migrarea reţelelor proprii în subteran şi dezafectarea cablurilor aeriene. Întârzierea acestor migrări, peste termenul maxim de 4 luni prevăzut legal, îngreunează extinderea proiectului Netcity şi expune bucureştenii la riscul întreruperii serviciilor”, spun reprezentanţii companiei.

Din punct de vedere financiar, tarifele de închiriere ale reţelelor subterane Netcity sunt tarife reglementate de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare Comunicaţii.

Infrastructura Netcity este construită exclusiv din fonduri proprii ale Netcity Telecom, Primăria Municipiului Bucureşti încasând redevenţe în cuantum de 12% din venituri.

În contextul activităţii, dintre cei peste 1.750 km de canalizaţie subterană, pentru circa două treimi, cablurile aeriene au fost deja dezafectate de pe stâlpi, îmbunătăţind aspectul urban al majorităţii arterelor Capitalei, incluzând atât bulevarde centrale, precum Unirii, Magheru, Kiseleff, dar şi căi majore de acces în oraş, precum Iuliu Maniu, Giurgiului sau Petricani.

Compania Netcity Telecom a fost fondată în 2007 pentru construcţia şi operarea reţelei metropolitane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti „Netcity” şi facilitarea mutării cablurilor aeriene în subteran.

De altfel, printr-o investiţie 100% privată, reţeaua Netcity este prima şi cea mai mare reţea de acest tip din România, fiind de circa 10 ori mai extinsă decât cele mai mari reţele comparabile din alte oraşe.

În România, Netcity Telecom face parte dintr-un grup de patru companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Electrogrup SA, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL, reunit sub umbrela holding-ului E-INFRA.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner