Orașul aflat la cea mai mare altitudine din România! Am fost cu toții cel puțin o dată acolo

Cu toții am trecut măcăr o dată prin Predeal. Puțini am știut însă că acesta este orașul aflat la cea mai mare altitudine din România. Celebrul oraș stațiune este cunoscut pentru pârtiile de schi, printre cele mai bune, mai ales cea de la Clăbucet şi de zecile de trasee care se pot face vara. Predealul este cunoscut și pentru celebre sale cabane din Bucegi.

Aflat la o altitudine cuprinsă între 1.040 şi 1.110 metri Predealul este oraşul aflat la cea mai mare altitudine din România. În apropierea sa sunt vârfuri ccare depăşesc 2.500 de metri: Vârful Omu 2.505, Munţii Baiului 1847, piatra Mare 1843 sau Postăvarul 1800. Așa se face că Predealul este una dintre principalele atracții pentru turiștii care aleg ca destinație de vacanță Valea Prahovei. „Referitor la schi, se pare că încă din anii 1880 am început să avem pe aici activitate de schi dezvoltată de vânătorii de munte care aici aveau o şcoală milirată. La Predeal, ei au fost cei care au fost promotorii mişcării de schi, plus regele Carol, când au şi amenajat zona Clăbucet.”, spune Marius Cătălin Câmpeanu, reprezentant zona turistică Predeal.

Aflat la 1110 metri, Predealul este orașul aflat la cea mai mare altitudine din România!

Predealul este una dintre principalele destinații pentru turiști. Puțini știu că acesta este orașul aflat la cea mai mare altitudine din România. „Predealul a fost la început o comună. Interiorul ei era până la Comarnic. Uşor, uşor Sinaia s-a retras şi a devenit oraş. După aceia şi celelalte două localităţi, Buşteniul şi Azuga. În 1835 a devenit oraş, în 1992 a fost declarat staţiune de interes naţional.”, spune Marius Cătălin Câmpeanu, reprezentant zona turistică Predeal.

Predealul este cunoscut și pentru celebre sale cabane din Bucegi

Predeal, orașul situat la cea mai mare altitudine din România este la înălțime și în ceea ce privește infrastructura pusă la dispoziția celor care…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata