Orban: Acţiunea declanşată în cazul Kovesi – o răzbunare politică orchestrată de ministrul Justiţiei şi preşedintele PSD

0 175

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că acţiunea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi reprezintă o ''răzbunare politică'', orchestrată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, sub coordonarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

"În ceea ce priveşte cazul fostului procuror general şi fost şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, considerăm că acţiunea declanşată în cazul său nu poate fi pusă sub semnul coincidenţei, ci mai degrabă sub acela al unei răzbunări politice orchestrate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, sub coordonarea directă a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Cu atât mai mult, pare un semn al disperării faptul că persoana care desfăşoară ancheta în cazul Laura Codruţa Kovesi este aceeaşi care a fost propusă în repetate rânduri de către Tudorel Toader ca succesoare la şefia DNA, după ce ministrul Justiţiei a obţinut demiterea forţată a Laurei Codruţa Kovesi. Aşadar, există deja elemente care evidenţiază un serios conflict de interese în acest caz, cu atât mai mult cu cât în plenul CSM chiar Adina Florea a declarat: 'nu am fost niciodată un procuror independent'. Dacă în mod normal apartenenţa politică la PSD a membrilor familiei sale nu ar trebui să fie pusă în discuţie, prin conduita domniei sale, dar şi prin poziţiile publice exprimate de membri ai familiei domniei sale, demonstrează un partizanat politic evident", afirmă Orban, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

În opinia sa, acţiunea declanşată de Secţia specială de anchetare a magistraţilor împotriva candidatului român la şefia Parchetului European este într-un moment deloc întâmplător.

"PSD-ALDE a înfiinţat o structură manevrată politic în interiorul sistemului de justiţie, cu scopul de a pune presiune asupra magistraţilor, de a-i intimida şi de a se răzbuna în momente critice pentru a-i da drept exemplu pe…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata