Orban: Adoptarea unei ordonanţe cu privire la amnistie şi graţiere ar scoate Guvernul României din Europa

0 96

Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă cu privire la amnistie şi graţiere ar scoate Guvernul României din Europa, a afirmat, marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, care consideră că Executivul "nu ar putea comite o astfel de crimă".

"De nouă luni de zile, aproape în fiecare săptămână, apar informaţii despre emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe amnistie şi graţiere. Până astăzi, nu a fost adoptată o astfel de ordonanţă. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar scoate Guvernul României din Europa şi ar genera nişte consecinţe dramatice asupra României la nivel european. Cred totuşi că în pragul preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, premierul şi membrii Guvernului nu vor avea o iresponsabilitate atât de mare, încât să emită un astfel de act normativ, care va scoate Guvernul din UE, practic, pentru că este binecunoscută atitudinea instituţiilor europene, a partenerilor noştri europeni legată de agresiunea permanentă comisă de Guvernul ăsta şi de majoritatea PSD-ALDE împotriva independenţei justiţiei. Deci, eu, personal, nu pot să cred că Guvernul ar putea să comită o asemenea crimă împotriva României", a declarat Orban la RFI.

Ludovic Orban susţine că se aşteaptă la "orice fel de subterfugiu" în privinţa OUG pe Codurile penale.

"Întotdeauna, când PSD are o iniţiativă în domeniul justiţiei, trebuie să fim cu ochii în patru, pentru că ne putem aştepta la orice fel de subterfugiu pentru a face servicii penalilor din coaliţia de guvernare. N-am văzut niciun text despre ordonanţă, sunt împotriva reglementării, mai ales a domeniului politicilor penale, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, prin intermediul OUG. S-a înfiinţat o comisie specială pentru modificarea legilor justiţiei, locul de elaborare a acestor proiecte de lege trebuie să fie în Parlament. Nu văd de ce astăzi PSD schimbă practic toată iniţiativa pe care au avut-o legată de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x