Orban anunță că nu va schimba propunerile de miniștri: Sunt extrem de mulțumit de prestația lor

0 91

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că e mulțumit de prestația candidaților propuși pentru a face parte din noul Guvern și că nu îi va schimba pe cei care au primit aviz negativ, deoarece a semnat acorduri cu mai multe partide și asta ar însemna o încălcare a angajamentului.

„S-au încheiat audierile candidaților la funcția de ministru, cei 16 candidați din Guvernul care va fi supus votului de învestitură luni, pe 4 noiembrie. Sunt extrem de mulțumit de prestația candidaților, s-au prezentat la înălțime și trebuie să readuc aminte totuși că nu a mai existat de mult un asemenea proces de audiere. Audieri care să dureze trei ore, audieri pe parcursul cărora să se pună zeci de întrebări de către parlamentari. Vă readuc aminte cum au decurs audierile miniștrilor din Cabinetele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, care au durat maxim jumătate de oră și au fost formale. Votul dat în fiecare comisie este un vot consultativ. Am încredere în fiecare candidat de ministru, că are deplină capacitate de a conduce ministerul pentru care ș-am propus în cele mai bune condiții, că are capacitatea fiecare să îndeplinească obiectivele din programul de guvernare”, a spus Ludovic Orban, după audierile din Parlament.

Premierul desemnat a afirmat că avizul negativ dat în comisii pentru trei miniștri desemnați, respectiv Florin Cîțu, Ion Ștefan și Violeta Alexandru, reprezintă un vot politic de la PSD, care are majoritate în acele comisii, deși nu mai are această legitimitate.

„ Ne aflăm după o lungă perioadă de timp în care instituțiile statului au fost acaparate de un partid care nu are pic de respect față de cetățeanul român, care a călcat în picioare legea și a provocat nenumărate crize. Nu accept niciun fel de critică din partea PSD privind programul de guvernare. Programul PSD nu a fost altceva decât o colecție de minciuni. S-a dat aviz negativ în trei comisii. Avizul negativ a…

Citeste continuarea pe News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x