Orban: APCE a admis solicitarea PNL cu privire la sesizarea Comisiei de la Veneţia pe OUG privind legile justiţiei

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a admis, miercuri, solicitarea Partidului Naţional Liberal de a fi sesizată Comisia de la Veneţia faţă de noile modificări aduse legilor justiţiei prin ordonanţe de urgenţă, anunţă preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

"Noua sesizare a Comisiei de la Veneţia trasează o linie roşie în atacul PSD-ALDE la independenţa Justiţiei, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacţii extrem de dure ale partenerilor europeni. Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naţionale şi se vor face responsabili de sancţiunile pe care le va suporta România", afirmă Orban într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

El somează public Guvernul să oprească orice alt demers legislativ în domeniul Justiţiei sau în domeniul penal până când experţii Comisiei de la Veneţia vor finaliza analiza asupra modificărilor produse în cadrul legislativ din România.

Solicitarea PNL a fost susţinută în plenul APCE de deputatul Ionuţ Stroe.

"Felicit pe această cale delegaţia parlamentară a PNL în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care în susţinerea acestui demers a obţinut sprijinul partenerilor europeni", mai spune Orban. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata