Orban: Cea mai bună variantă de schimbare a legislaţiei electorale este dezbaterea parlamentară

0 47

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că varianta cea mai bună de schimbare a legislaţiei electorale este dezbaterea parlamentară, făcând referire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Există trei modalităţi de a putea schimba legislaţia electorală: ordonanţă de urgenţă, angajarea răspunderii, dezbaterea normală parlamentară. Cea mai bună variantă de schimbare este dezbaterea parlamentară, mai ales prin Camera Deputaţilor, unde există posibilitatea de a avea o majoritate pentru susţinerea acestui proiect de lege. (…) Şi angajarea răspunderii şi ordonanţa de urgenţă, mai ales, legate de sistemul electoral sunt nişte proceduri care nu au posibilitatea de a fi puse în practică imediat, pentru că există posibilitatea controlului constituţional. (…) Nu am exclus total şi alte variante. Vom vedea cum evoluează dezbaterile în Camera Deputaţilor”, a spus Orban, la Parlament.

El a criticat faptul că Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins solicitarea PNL de introducere pe ordinea de zi a plenului a proiectelor privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi abrogarea Ordonanţei 40 referitoare la alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene.

„La ora actuală, pe evaluările noastre, există o majoritate în Camera Deputaţilor unde se află în dezbatere trei proiecte de lege, al PNL, al USR şi al PMP. Singura problemă pe care o avem este că PSD s-a întors la perioada Dragnea, în care nici măcar nu se mai permite înregistrarea la microfon a propunerilor de a introduce pe ordinea de zi în şedinţa de Birou permanent al Camerei Deputaţilor. Şedinţa de astăzi a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor a fost o şedinţă care a adus aminte de perioada în care Dragnea era la butoanele Camerei Deputaţilor. (…) Vom încerca şi în plen să introducem pe ordinea de zi. Au renunţat la convocarea şedinţei de plen. Se pare că şi şedinţa de plen de…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x