Orban: Ceea ce păţeşte în aceste zile doamna Kovesi arată ce riscă să păţească fiecare român

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Drobeta Turnu Severin, că în opinia sa fiecare român riscă să aibă parte de acuzaţii precum cele care îi sunt aduse în ultimele zile Laurei Coduţa Kovesi, dacă Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor reuşi să controleze justiţia din România.

"Ceea ce păţeşte în aceste zile doamna Kovesi arată ce riscă să păţească fiecare român dacă Dragnea şi Tăriceanu şi camarila lor reuşesc să pună mâna pe justiţia din România. Ne aducem aminte cum în perioada de tristă amintire a guvernării PSD-Năstase se hotăra la partid ce trebuie să facă procurorii, pe cine trebuie să ancheteze procurorii, ce vină să găsească oamenilor, ţintelor partidului de guvernământ şi, mai ales, cum să fie condamnaţi adversari politici. Nu ne dorim ca acea vreme să se reîntoarcă", a afirmat liderul PNL.

Ludovic Orban a adăugat că, în acest context, lupta pentru independenţa justiţiei este una fundamentală, garantând democraţia şi menţinerea României în Uniunea Europeană.

"Din această cauză, bătălia noastră pentru independenţa justiţiei este o bătălie fundamentală care garantează democraţia în România, garantează respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi, mai ales, garantează menţinerea României în marea familie europeană, care se bazează pe libertate, pe proprietate privată, pe respect faţă de cetăţean, pe tot ceea ce formează democraţia", a conchis acesta.

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată, joi, sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Potrivit unor surse judiciare, Kovesi are mai multe interdicţii, ea neavând voie să…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata