Orban: Cooperarea dintre România şi Statul Israel este construită pe un fundament solid

96

Cooperarea dintre România şi Statul Israel este construită pe un fundament „solid” de respect reciproc şi de „profundă” prietenie, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Parlamentul s-a reunit miercuri pentru un discurs al preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, aflat în vizită de stat în România.

„Domnule preşedinte, soarta a făcut să ne vedem într-un interval foarte scurt de două ori şi mi-a rămas vie amintirea frumoasei întâlniri pe care am avut-o într-un Ierusalim în care, practic, hotelul era numai pentru delegaţia română deschis. Mă bucur enorm că sunteţi astăzi aici şi aşteptăm cu drag mesajul pe care îl transmiteţi. Cooperarea dintre cele două ţări este construită pe un fundament solid de respect reciproc şi de profundă prietenie, aşa cum a subliniat ieri la Bucureşti preşedintele Statului Israel. Domnule preşedinte, vă mulţumim pentru aceste cuvinte calde şi vă asigurăm că şi pentru noi are o însemnătate deosebită relaţia dintre statele noastre, pe care ne dorim să o continuăm în aceeaşi manieră excelentă”, a afirmat Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că potenţialul de aprofundare a cooperării bilaterale este „enorm”, iar Statul Israel are o expertiză remarcabilă în domenii deosebit de relevante pentru viitor.

„Salut iniţiativa de a stimula dialogul şi cooperarea dintre companiile româneşti şi cele israeliene în beneficiul ambelor părţi. Vă asigur că, la nivel parlamentar, vom sprijini atât consolidarea relaţiilor dintre ţările noastre, cât şi toate propunerile care conduc la o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri”, a transmis Ludovic Orban.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata