Orban: Dan Nica, iar o bătaie de joc, nu are nici cea mai mică şansă

197

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că Dan Nica, noua propunere prezentată de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, este "iar o bătaie de joc, nu are nici cea mai mică şansă", el adăugând că există riscul ca reprezentantului ţării noastre în Comisia Europeană să nu îi mai revină portofoliul Transporturilor.

"Dan Nica, iar o bătaie de joc, nu are nici cea mai mică şansă. Îi spun de acuma, nu are nici cea mai mică şansă (…) Mesajul este foarte simplu. A doua propunere trebuie să fie fără nicio problemă de integritate, să aibă o legătură cu domeniul, cu portofoliul de transporturi", a afirmat Orban, la Digi 24.

El crede că există riscul ca România să piardă portofoliul pe Transporturi, pentru că îşi vulnerabilizează poziţia prin propunerile de comisar înaintate de către Guvern.

"Există riscul să pierdem acest portofoliu pentru că sunt mai multe ţări nemulţumite de portofoliile repartizate şi oricând apare o astfel de situaţie în care o ţară se vulnerabilizează singură prin propunerile idioate ale guvernului său, normal că există o presiune din partea celorlalţi: 'dacă ăştia nu sunt în stare să îşi desemneze un comisar ca lumea, un comisar normal, vrem noi portofoliul respectiv'. Şi o să ne trezim cu cine ştie ce portofoliu lipsit de semnificaţie, fără niciun fel de importanţă", consideră liderul PNL.

Orban a susţinut că nici Dan Nica nu îndeplineşte criteriile de integritate şi că şi în privinţa sa s-au primit avertismente de la Comisia Europeană în momentul în care a fost înaintat ca variantă de rezervă pentru Rovana Plumb, liderul PNL adăugând că europarlamentarul PSD nu are nicio legătură cu domeniul, cu zona de transporturi.

"Cum să vii cu Dan Nica?! Şi în privinţa lui Dan Nica au primit avertismente, pentru că au fost două propuneri, Rovana Plumb şi Dan Nica. I s-a transmis şi lui Dan Nica că nu…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata