Orban: Demnitarul nu are dreptul să solicite SPP niciun fel de ritm de deplasare

55

Un demnitar nu are dreptul să solicite echipajului de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) care îl însoţeşte, niciun fel de ritm de deplasare, precizând că, în ceea ce îl priveşte, face acelaşi lucru, a susţinut premierul Ludovic Orban.

În acest context, întrebat la finalul unei reuniuni cu echipa de campanie, cu privire la accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, Orban a arătat că, în conformitate cu legea, atunci când este transportat, demnitarul trebuie să comunice, doar destinaţia şi ora la care trebuie să ajungă.

„Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. În ceea ce mă priveşte, fac acelaşi lucru. (…) Nu este obligat echipajul SPP, deci are dreptul legal sa refuze orice solicitare din partea demnitarului, asta este legea. Ştiţi dvs. despre faptul că i s-a cerut să se deplaseze? Nu, i s-a cerut să ajungă la o anumită oră. În ceea ce priveşte modalitatea de deplasare, dacă utilizează sau nu utilizează prevederile legale referitoare la deplasarea în ceea ce se numeşte coloana oficială, toate nu sunt deciziile demnitarului. Vă rog, studiaţi legea!”, a precizat premierul.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata