Orban, despre afirmaţiile lui Bădulescu privind protestul din 10 august: PSD are ceva de ascuns

PSD are ceva de ascuns, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, făcând referire la faptul că viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a recunoscut că a minţit procurorii în legătură cu protestul din 10 august 2018, liberalul fiind de părere că atunci ''Jandarmeria nu a intervenit de capul ei'', ci a executat un ordin politic.

"Aici, ce este important de constatat este faptul că PSD are ceva de ascuns. Dacă PSD a determinat un membru al PSD cu o răspundere atât de importantă, cum e răspunderea de viceprimar al Capitalei, să mintă privitor la evenimentele din 10 august, în faţa procurorilor, înseamnă că PSD are ceva de ascuns. Ce poate să aibă de ascuns altceva decât implicare în reprimarea brutală a manifestanţilor paşnici din 10 august", a spus Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă de presă la sediul PNL.

El şi-a exprimat încrederea că procurorii vor cerceta cele peste 800 de plângeri depuse de "cetăţenii agresaţi fără motiv, de cetăţenii care au suferit răni, vătămări corporale, de cei care au fost supuşi unui tratament agresiv din partea forţelor de ordine", iar adevărul se va afla.

"Am convingerea că aceste plângeri vor fi cercetate şi că vom afla adevărul, iar acest adevăr, după mine, este foarte clar. Jandarmeria nu a intervenit de capul ei, Jandarmeria a executat un ordin politic care, din punctul meu de vedere, a fost un ordin politic dat direct de Dragnea. Şi am încredere că cercetarea care se desfăşoară la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la Parchetul Militar va releva acest adevăr", a spus Orban. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata