Orban: Economia creşte 'pe caiet', din consum pe datorie

214

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a calificat, miercuri, creşterea economică anunţată drept "o poleială care ia ochii de la problemele reale", adăugând că economia creşte "pe caiet", din consum pe datorie.

"Banii românilor nu le mai ajung de la o lună la alta, iar creşterea economică anunţată de PSD – ALDE nu le va plăti românilor facturile de zi cu zi şi ratele la bancă tot mai mari. Economia României dovedeşte o rezistenţă de premiat şi încurajat împotriva tuturor aberaţiilor şi neghiobiilor actualei guvernări şi continuă să crească chiar dacă cu greu şi cu eforturi fenomenale într-un mediu politic şi legislativ ostil şi agresiv generat de coaliţia PSD – ALDE. Din păcate, anunţul privind creşterea economică din primul trimestru vine la pachet cu alte veşti proaste. Economia creşte 'pe caiet', din consum pe datorie, ca la chioşcurile săteşti din unele localităţi din ţară", a afirmat Ludovic Orban, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Liderul liberal a menţionat că, "din păcate", orice creştere în economie care nu are legătură cu producţia se plăteşte mai devreme sau mai târziu.

"Or, tocmai aici este cea mai mare problemă pentru că producţia industrială în primul trimestru s-a întors la un ritm anual de creştere anemic de doar 0,6%, iar în luna martie chiar a scăzut cu 0,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Producţia industrială gâfâie din greu şi asta face din creşterea economică anunţată o poleială care ia ochii de la problemele reale ale economiei, creşterea consumului fără baze economice", a adăugat Orban.

În opinia liderului liberal, acest lucru dovedeşte că este vorba despre "o creştere economică cu picioare de lut, în care motoarele de dezvoltare ale României, exporturile, investiţiile, sunt gripate".

"Stimularea consumului s-a făcut prin creşterea artificială a unor venituri şi a produs un puseu inflaţionist pe care îl…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata