Orban: Guvernul să intervină imediat pentru a îndepărta efectele inundaţiilor, a stabili pagubele şi măsurile de compensare

371

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şeful Camerei Deputaţilor, a cerut Guvernului să intervină imediat pentru a îndepărta efectele inundaţiilor din ultima perioadă, şi, de asemenea, pentru a stabili pagubele şi, totodată, măsurile de compensare a celor afectaţi.

„Guvernul trebuie să intervină imediat cu toate instituţiile competente pentru a îndepărta efectele inundaţiilor, a stabili pagubele şi a stabili măsurile de compensare a celor care şi-au pierdut proprietăţi care au fost afectaţi de inundaţiile care au avut loc „, a declarat Orban, marţi, la finalul Biroului Executiv al PNL.

La rândul său, premierul Florin Cîţu le-a cerut, duminică, prefecţilor să meargă pe teren în zonele afectate de inundaţii şi le-a transmis că, dacă au nevoie de resurse suplimentare, să le solicite de urgenţă.

În acest sens, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare hidrologică valabilă până marţi seara în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Someş, Mureş, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Călmăţui, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea. Avertizarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Covasna, Bacău, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Galaţi.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata