Orban: Guvernul va susţine proiectele Primăriei Capitalei destinate asigurării unui mediu sănătos

0 2

Guvernul şi Ministerul Mediului vor susţine proiectele Primăriei Capitalei privind asigurarea unui mediu sănătos, astfel încât bucureştenii să aibă „un oraş curat”, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban.

„Am ţinut să fiu prezent la prima discuţie serioasă dintre domnul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi echipa de conducere a Ministerului Mediului pentru a garanta susţinerea de către Ministerul Mediului şi de către Guvern a tuturor proiectelor Primăriei Capitalei pentru a asigura un mediu sănătos, pentru a reduce poluarea, pentru a lua măsurile necesare pentru ca bucureştenii să aibă parte de un oraş curat”, a afirmat Orban, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Ministerul Mediului, alături de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Premierul a precizat că s-a discutat, mai ales despre identificarea unor fonduri pentru a susţine toate proiectele municipalităţii care vizează mediul, prin acest parteneriat.

„În primul rând, lucrurile pentru Bucureşti vor fi făcute într-un parteneriat extrem de serios, de angajant, între Ministerul Mediului şi Primăria Capitalei. În al doilea rând, vom identifica resurse financiare pentru a putea susţine toate proiectele şi programele importante. De asemenea, vom garanta adoptarea de decizii care, într-adevăr, să permită, cu adevărat, Primăriei Capitalei să aibă un rol decisiv în aplicarea hotărâtă a programelor de mediu”, a susţinut Ludovic Orban.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata