Orban îi solicită ministrului Apărării să retragă plângerea împotriva decretului de prelungire a mandatului la şefia SMAp

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi solicită ministrului Apărării, Gabriel Leş, să retragă de urgenţă plângerea prealabilă formulată împotriva decretului prezidenţial de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

"Vă solicit public să abandonaţi de îndată demersurile politicianiste declanşate în sistemul de apărare românesc, care aduc grave deservicii României şi pun sub semnul întrebării principii esenţiale de funcţionare a Armatei. Acţiunea dumneavoastră în contencios-administrativ, declanşată printr-o plângere prealabilă, împotriva decretului prezidenţial care asigură continuitatea conducerii Statului Major al Apărării prin prelungirea cu un an de zile a mandatului generalului Nicolae Ciucă reprezintă un act de maximă iresponsabilitate. Acest demers al dumneavoastră, dincolo de lipsa fundamentării sale juridice, reprezintă un semnal îngrijorător dat tuturor partenerilor strategici ai României din cadrul Uniunii Europene şi NATO. Aş vrea să cred că nu aţi realizat implicaţiile acestei acţiuni a dumneavoastră în calitate de ministru al Apărării şi a fost vorba de o slăbiciune în a executa ordine politice pe linie de partid, bazate pe obsesiile lui Liviu Dragnea, şi nu a fost vorba de un demers conştient în susţinerea intereselor ostile ţării noastre. (…) Vă solicit să încetaţi de urgenţă orice demers de a contesta în contencios-administrativ mandatul generalului Nicolae Ciucă, să vă retrageţi plângerea prealabilă înaintată împotriva decretului de prelungire a mandatului acestuia şi să vă concentraţi în mandatul dumneavoastră de ministru asupra unei agende compatibile cu interesele naţionale ale României şi nu antagonice acestora", afirmă Ludovic Orban, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Apărării.

El susţine că prin acest demers este vulnerabilizat mandatul României la nivelul NATO.

"Statele…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata