Orban: Mi se pare corect ca UDMR să nu mai susţină PSD şi ALDE – paria familiilor lor politice europene

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a exprimat speranţa, marţi, ca UDMR să nu mai fie alături de PSD şi ALDE – "paria familiilor lor politice" – şi să susţină moţiunea de cenzură care va fi depusă de parlamentarii Opoziţiei.

"Domnul preşedinte al UDMR a fost prezent alături de mine, la Hamburg, la Congresul CDU. Garanţiile nu le putem da, vom vedea foarte clar care va fi poziţia fiecărui partid din structura parlamentară. Ce încercăm noi să facem este să îi convingem de justeţea moţiunii de cenzură, de necesitatea absolută ca România să aibă parte de un guvern normal, format din oameni competenţi, format din oameni care să aibă capacitatea să gestioneze domeniile aferente ministerelor şi mai ales să aibă capacitatea să gestioneze toate dosarele Uniunii Europene pe care le vom prelua odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Aşteptăm poziţionarea lor. Mi s-ar părea corect ca UDMR, care este partenerul nostru în Partidul Popular European, să se abţină de a mai fi alături de socialişti şi de ALDE, cu atât mai mult cu cât PSD şi ALDE sunt de fapt paria familiilor lor politice şi, în mod evident, care calcă în picioare orice principiu care stă la baza funcţionării UE. Şi în electoratul care a votat UDMR există o nemulţumire profundă faţă de acest guvern şi aproape o lipsă totală de încredere în liderul PSD, Liviu Dragnea", a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a dat asigurări că toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi în sală şi vor vota moţiunea de cenzură.

"Şi am încredere că toţi parlamentarii din Opoziţie fac aşa ceva. De asemenea, parlamentarii din zona majorităţii guvernamentale care înţeleg foarte bine că România nu se poate face de râs cu un astfel de guvern în faţa întregii Uniuni Europene", a adăugat Orban.

În ceea ce îl priveşte pe liderul Pro România, Victor Ponta, preşedintele PNL a arătat că nu…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close