Orban (PNL): Anunţul şefului statului de convocare a referendumului deschide calea manifestării directe a suveranităţii poporului

0 112

Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis de convocare a referendumului tranşează lucrurile şi deschide calea manifestării directe a suveranităţii poporului, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

"Chemăm pe toţi cetăţenii români să vină alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de Partidul Naţional Liberal în susţinerea referendumului anunţat de preşedintele României pentru data de 26 mai. PNL se va implica activ şi hotărât în campania pentru referendum prin toate mijloacele pe care le are la îndemână pentru a ajunge la o voinţă populară clară şi fără tăgadă în urma acestui scrutin", a spus Orban.

El a afirmat că referendumul constituie forma supremă de manifestare a voinţei poporului şi unica modalitate de exprimare directă a cetăţenilor asupra unei probleme cu care se confruntă întreaga ţară de doi ani.

"Poziţia exprimată de cetăţeni în cadrul referendumului este cea care va arăta dacă modul în care guvernează coaliţia PSD-ALDE, legiferând în propriul interes, este unul legitim, dincolo de propaganda mincinoasă şi paralelă cu realitatea a actualului Guvern. Statul de drept şi democraţia sunt în pericol pentru că singura preocupare a lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu-Tăriceanu şi a camarilei din jurul lor a fost aceea de a guverna doar în propriul lor beneficiu. România se află în faţa unui pericol iminent în condiţiile în care această guvernare acţionează prin ordonanţe de urgenţă în folosul unor infractori, respectiv al activării Articolului 7 din Tratatul UE împotriva ţării noastre", se arată în comunicat.

Orban a mai spus că în această situaţie doar românii sunt cei care, prin votul lor, pot pune punct "acestei puteri politice toxice care pune sub semnul întrebării orientarea pro-europeană a României".

"Partidul Naţional Liberal este convins că românii nu mai suportă această…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x