Orban: PNL declară război total OUG 114/2018; va demara o campanie pentru abrogarea ei

0 107

Partidul Naţional Liberal declară război total OUG 114/2018 şi va demara o campanie cu scopul de a-i determina pe români să se adreseze parlamentarilor din coaliţia de guvernare PSD-ALDE-UDMR şi să le comunice dorinţa lor de a vota împotriva acestui act normativ, a declarat luni liderul liberalilor Ludovic Orban.

"Am luat decizia de a demara o campanie care să fie adresată către toţi cetăţenii români, campanie care se va derula prin toate mijloacele de comunicare posibile, atât prin media, cât şi prin online, de asemenea prin campanie directă către cetăţeni pentru a determina cetăţenii să se adreseze către fiecare parlamentar din coaliţia de guvernare PSD-ALDE-UDMR, astfel încât să le comunice dorinţa de a vota împotriva Ordonanţei 114. Efectele OUG 114 sunt catastrofale şi vor înrăutăţi viaţa fiecărui român. Fiecare cetăţean va fi obligat să plătească taxe şi impozite locale mai mari, la nivelul plafonului maxim, ca urmare a OUG 114, fără ca la baza deciziei de stabilire a impozitelor şi taxelor să fie hotărâri ale consiliilor locale sau ale consiliilor judeţene", a precizat Orban, la finalul şedinţei BPN al PNL.

El a adăugat că, după aplicarea OUG 114, fiecare cetăţean român va plăti energia electrică, gazul şi energia termică la un preţ mai mare decât cel actual.

"Fiecare cetăţean român riscă să aibă rata mai mare la bancă. (…) Ordonanţa 114 va înăspri condiţiile de creditare nu numai pentru cetăţeni, ci pentru toate companiile. Companiile vor putea obţine credite în condiţii mult mai severe şi cu o dobândă mult mai mare, lucru care va afecta profitabilitatea şi mai ales competitivitatea la nivel naţional şi internaţional. Prin OUG 114 se va desfiinţa Pilonul 2 de pensii, visul PSD-ALDE de a naţionaliza pilonul 2 de pensii va fi pus în practică, pentru că nicio firmă privată dintre cele care administrează astăzi Pilonul 2 nu va mai rămâne în piaţă,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata