Orban: PNL nu este de acord cu prevederea care permite partidelor să folosească subvenţia de la buget pentru campania electorală

0 107

PNL nu este de acord cu prevederea care permite partidelor să folosească subvenţia de la bugetul de stat pentru campania electorală, a declarat vineri preşedintele liberal, Ludovic Orban.

"PNL a formulat un amendament la legea bugetului de stat în care a solicitat scăderea sumelor alocate către partidele politice. Mi se pare cu adevărat o nesimţire din partea PSD-ALDE ca, în condiţiile în care se plâng că nu au resurse financiare să facă creşteri de venituri pentru cetăţeni, să crească alocaţiile către partidele politice la nişte sume, după părerea mea, mult prea mari faţă de nevoile reale ale partidului şi mi-e clar că de fapt Dragnea îşi doreşte să folosească banii publici în campania electorală, ăsta e motivul pentru care au permis utilizarea subvenţiei de la buget pentru finanţarea cheltuielilor de campanie. PNL nu este de acord cu această prevedere legală. Subvenţia pentru partidele politice trebuie să fie folosită în exclusivitate pentru asigurarea funcţionării partidelor politice şi nu pentru a susţine cheltuieli de campanie electorală", a spus Orban într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează faptul că partidele politice vor primi anul acesta mai mulţi bani de la buget, sume pe care le vor putea folosi şi în campania electorală.

Orban a menţionat că "nu întâmplător" liderul PSD Liviu Dragnea îl propune şef la Autoritatea Electorală Permanentă tocmai pe cel care "este subiectul unei cercetări penale la DNA pentru cheltuirea banilor din subvenţia publică pentru bolizi de lux şi pentru alte cheltuieli care nu au nicio legătură cu nevoile reale ale partidelor politice".

"De asemenea, mă miră faptul că Tăriceanu (…) să susţină o asemenea aberaţie şi anume majorarea cheltuielilor subvenţiei pentru partidele politice, în condiţiile în care este evident pentru orice om implicat în politică că partidele politice nici nu au ce să facă cu atâţia bani,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata