Orban: PNL salută decizia preşedintelui Iohannis de a retrimite Parlamentului Legea bugetului de stat

119

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că decizia şefului statului de a retrimite în Parlament Legea bugetului de stat este indispensabilă pentru repararea bugetului pe 2019.

"PNL salută decizia preşedintelui de a retrimite Parlamentului Legea bugetului de stat, este o decizie indispensabilă pentru a putea repara ce se mai poate repara din proiectul de buget care a fost impus de majoritatea PSD – ALDE, pentru a aşeza bugetul nu pe cifre mincinoase, pentru a avea un buget care să nu fie construit pe bani falşi, pentru a avea un buget care să poată să aibă la bază date reale, indicatori economici reali şi care într-adevăr să ofere o proiecţie pentru fiecare român şi garanţia faptului că bugetul este un instrument al dezvoltării României şi nu un vehicul care să ducă la stagnare sau la prăbuşire economică. (…) Apelăm la majoritate ca, în timpul dezbaterii în Parlament, în urma retrimiterii bugetului de către preşedinte la Parlament, să arate deschidere, responsabilitate şi respect faţă de nevoile oamenilor, să susţină toate amendamentele de bun simţ pe care le formulăm pe punctele care vor face parte din cererea de reexaminare, să contribuie la realizarea unui buget, care într-adevăr să servească interesul României şi să aducă lucruri bune pentru români", a afirmat Orban, la Parlament.

El a subliniat că bugetul pe 2019 nu oferă resursele financiare pentru realizarea niciunui obiectiv major pentru România.

"Acest buget este un buget care lasă România fără apărare în faţa unor pericole, ameninţări din ce în ce mai mari la adresa siguranţei naţionale, lăsând instituţii fundamentale care apără siguranţa cetăţeanului fără resursele necesare pentru realizarea misiunii şi a obiectivelor fundamentale. Acest buget care este în momentul de faţă un buget al stagnării, al subdezvoltării şi care nu urmăreşte altceva decât obiectivele electorale perverse ale…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata