Orban: Poveşti de adormit copiii că Toader nu dă nu ştiu ce ordonanţe

0 116

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara că Guvernul "nu va îndrăzni" să adopte pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE o ordonanţă privind amnistia şi graţierea, motivând că în caz contrar UE ar declanşa automat procedura de aplicare a articolului 7, care vizează suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul Uniunii Europene.

"Astăzi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a amânat votul pe moţiunea contra lui Tudorel Toader. Trebuia să fie miercurea trecută. Miercurea trecută nu au venit, au fugit. Majoritatea guvernamentală a fugit ca să nu se adune cvorumul. Este clar că, pe de-o parte, pare să existe o majoritate împotriva lui Tudorel Toader, pentru că deja lumea s-a săturat de Tudorel Toader. Acum, că mai încearcă unii să-l glorifice, că el nu acceptă să dea nu ştiu ce ordonanţe sunt poveşti de adormit copiii. Nu pot să dea ordonanţa privind amnistia şi graţierea. Emiterea ordonanţei privind amnistia şi graţierea înseamnă declanşarea automată, în maximum o săptămână de zile, la nivelul UE a procedurii de aplicare a articolului 7 şi am ajunge să fim caz unic în istorie în care ţara care deţine Preşedinţia Consiliului UE riscă să-i fie suspendat dreptul de vot în Consiliul UE. (…) Cred că nu ne va apăra nimeni într-o astfel de situaţie. Cel puţin pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE Guvernul acesta nu va îndrăzni să dea ordonanţa privind amnistia şi graţierea, aşa că povestea cu Tudorel Toader care nu vrea să dea ordonanţa este o poveste de adormit copiii", a spus Orban, la B1 Tv.

Preşedintele PNL a susţinut că prezenţa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în România are legătură directă cu scandalul din justiţie.

"A fost distrusă complet orice autoritate, orice logică de funcţionare. Cadru legislativ se modifică de la o săptămână la alta. (…) În momentul de faţă sistemul de justiţie…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x