Orban: Propunerea Guvernului la şefia SMAp – împotriva legii; e dreptul preşedintelui de a prelungi mandatul lui Ciucă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că Executivul a formulat pentru şefia Statului Major al Apărării o propunere "care nu respecta condiţiile legii", motiv pentru care "singura soluţie" la îndemâna şefului statului pentru funcţionarea Armatei era prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă.

"Executivul, ministrul Apărării şi cu primul ministru ar fi trebuit să pună mâna pe carte şi să citească legea şi să nu formuleze o propunere care contravine prevederilor legale. Ei au formulat o propunere de şef al Statului Major al Apărării care era împotriva legii, care nu respecta condiţiile legii. În aceste condiţii, singura soluţie care era la îndemâna preşedintelui pentru funcţionarea Armatei – menţinerea comandantului Armatei, pentru că este vorba de Armata Română, nu este vorba de o instituţie lipsită de importanţă, este vorba de una dintre cele mai importante instituţii ale României. Pentru funcţionalitatea acestei instituţii, preşedintele a ales calea legală şi anume prelungirea mandatului dlui general Ciucă, cu un de zile, prevedere legală care există în lege. Preşedintele a acţionat în conformitate cu legea, corect, pentru a asigura buna funcţionare a Armatei, în timp ce Guvernul s-a comportat ca un repetent care a arătat că nici măcar nu cunoaşte prevederile legii în momentul în care au formulat o propunere ce era în afara legii", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, desfăşurată la Parlament.

El a subliniat că şeful statului avea dreptul de a semna decretul privind prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

"Este dreptul preşedintelui de a prelungi cu un an de zile mandatul şefului Statului Major al Apărării", a punctat preşedintele PNL.

Pe de altă parte, el a susţinut că exercitarea preşedinţiei Consiliului UE de către România este afectată în mod negativ de calitatea slabă a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata