Orban: PSD vrea să-i ţină în sărăcie pe oameni; Guvernul a mărit salariul minim din pix

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că PSD doreşte să-i ţină în sărăcie şi în "stare de dependenţă" pe oameni pentru a nu-şi pierde electoratul, iar Guvernul a crescut salariul minim pe economie "din pix şi din burtă".

"PSD vrea să-i ţină în sărăcie pe oameni, vrea să-i ţină în stare de dependenţă. Se bucură atunci când mulţi români care aparţin populaţiei active pleacă din România, pentru că aceşti români, peste 80 la sută dintre ei, nu votează cu PSD, dimpotrivă, votează cu partidele de dreapta, în special cu PNL. (…) PSD simte că dacă România se dezvoltă economic, îşi pierde electoratul, pentru că în mare parte electoratul lor este un electorat care a fost ţinut în starea de sărăcie, de subdezvoltare şi de dependenţă prin faptul că nu s-au dezvoltat economic în zonele în care ei sunt dominanţi. Nu vi se pare ciudat că cele mai sărace zone din România sunt conduse de 30 de ani de PSD: Vaslui, Teleorman, Giurgiu şi alte zone?", a spus Orban, la România Tv.

El a susţinut că în "Moldova este într-o adevărată revoluţie" şi acest lucru se va vedea la votul pentru europarlamentare.

"La Suceava, Iaşi, în sfârşit românii din Moldova şi-au dat seama că au fost traşi pe sfoară şi că PSD nu vrea să facă nimic, nu autostradă, nu spital regional, nu investiţii în economie, în infrastructura şcolară", a adăugat liderul PNL.

Orban a mai spus că Executivul a mărit salariul minim pe economie fără să ţină cont de indicatorii economici.

"Guvernul măreşte salariul minim din pix şi din burtă, fără să ţină cont de niciun indicator economic. Tu nu poţi să măreşti salariul minim numai că vrei tu. În momentul în care măreşti salariul minim, forţezi companiile să mărească grila de salarizare nu numai pentru angajaţii care stau pe salariul minim, ci şi pentru ceilalţi angajaţi, pentru că trebuie să le creşti şi lor, pentru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close