Orban: Se pare că Dragnea a intrat în opoziţie faţă de propriul Guvern

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, cu privire la solicitarea lui Liviu Dragnea referitoare la relocări de fonduri de la bugetele serviciilor de informaţii la Sănătate, că prin această cerere liderul social-democraţilor pare că "intrat în opoziţie faţă de propriul Guvern".

"Se pare că şi Liviu Dragnea a intrat în opoziţie faţă de propriul Guvern. Readuc aminte că bugetele serviciilor, aşa cum sunt ele în proiectul de buget iniţiat de Ministerul Finanţelor, sunt rezultatul unui aviz care a fost dat în CSAT, ori doamna Viorica Vasilica Dăncilă este vicepreşedinte CSAT, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi mulţi alţi miniştri sunt membri în CSAT. Cred că în CSAT două treimi din membri sunt reprezentanţii Guvernului. Ca atare, nu înţeleg nemulţumirile lui Liviu Dragnea, ar trebui să vorbească cu colegii săi de Guvern privitor la acest subiect. (…) Aia cu vitamina D, probabil domnul Dragnea s-a expus prea mult la soare în perioada în care ar fi trebuit să se ocupe de adoptarea bugetului de stat, să convoace sesiune extraordinară şi din cauza asta nu ştie că este suficient să te expui la soare ca să nu mai ai nevoie de vitamina D. Poate consideră că are nevoie în continuare de vitamina D", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a reiterat că proiectul de lege privind bugetul de stat este unul "science-fiction şi mincinos".

"Este un buget clădit pe nisip şi care nu are un fundament solid. Bugetul este construit pe nişte indicatori care sunt scoşi din burtă şi în conflict total cu realitatea şi anume creşterea economică de 5,5% este o poveste a baronului Munchausen, toate instituţiile internaţionale au evaluat creşterea economică pe anul 2019 la sub 4%, iar în condiţiile Ordonanţei 114 previziunea noastră este că această creştere economică nu va depăşi 3,5%. De asemenea, estimarea ratei inflaţiei la 2,8% este o minciună gogonată, pentru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata