Orban: Somăm Guvernul să oprească declanşarea unui tsunami economic şi fiscal şi să nu adopte ordonanţa lăcomiei

112

"Ordonanţa lăcomiei" Guvernului Dragnea – Dăncilă impune o suprataxare "sălbatică" a economiei româneşti care va distruge mediul de afaceri şi va sărăci populaţia, a declarat, vineri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a somat Executivul să oprească declanşarea unui "tsunami" economic şi fiscal.

"Somăm Guvernul Dragnea – Dăncilă să oprească declanşarea unui 'tsunami' economic şi fiscal şi să nu adopte ordonanţa lăcomiei. Ordonanţa lăcomiei Guvernului Dragnea – Dăncilă impune o suprataxare sălbatică a economiei româneşti care va distruge mediul de afaceri şi va sărăci populaţia. Efectele unei astfel de ordonanţe au fost deja distrugătoare în prima zi după anunţul acesteia, provocând o pierdere de peste 3 miliarde de euro celor mai importante companii listate pe Bursa de la Bucureşti. Grav este că cele mai lovite de această cădere a Bursei au fost chiar companiile private româneşti şi companiile de stat. În continuare însă, dacă cei din PSD şi ALDE se vor încăpăţâna să adopte această ordonanţă criminală pentru economia românească, românii trebuie să se aştepte la ce e mai rău în anul viitor", a afirmat Orban, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de PNL.

Potrivit lui Orban, suprataxarea cifrei de afaceri a companiilor din energie va genera o creştere a preţurilor la utilităţile pe care le plătesc toţi românii şi la un nou val de scumpiri în lanţ la toate bunurile şi serviciile.

"Introducerea unui impozit similar pe cifra de afaceri a companiilor din telecomunicaţii echivalează cu o taxă pe Internet folosită în regimurile autoritare care vor să descurajeze şi să penalizeze accesul liber al cetăţenilor la informaţii necenzurate. Aşa numita 'taxă pe lăcomie' care va fi aplicată pe activele bancare în funcţie de nivelul dobânzilor ROBOR din piaţa bancară are legătură doar cu lăcomia Guvernului Dragnea – Dăncilă şi este o aberaţie…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata