Orban: Somăm Guvernul să trimită spre dezbatere în Parlament proiectul de Cod Administrativ

0

PNL cere Guvernului să trimită spre dezbatere în Parlament Codul Administrativ, punctând că nu există niciun fel de temei pentru a justifica aprobarea lui prin OUG, a afirmat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

"Azi am luat în dezbatere tentativa neconstituţională a Guvernului de a reglementa prin OUG Codul Administrativ. Somăm Guvernul să nu calce iarăşi în picioare voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul din 26 mai, să nu calce din nou în picioare Constituţia României. Somăm Guvernul să trimită spre dezbatere în Parlament proiectul de Cod Administrativ. Readucem aminte că nu există niciun fel de temei pentru a justifica urgenţa. De asemenea, readucem aminte că adoptarea Codului Administrativ a fost urmată de atacarea la CCR de către PNL a Codului Administrativ şi întreg Codul Administrativ a fost declarat neconstituţional", a declarat, marţi, Ludovic Orban, la finalul Biroului Executiv al PNL.

Liberalii consideră că Guvernul nu are dreptul constituţional pentru a reglementa problemele din Codul Administrativ prin OUG.

"Considerăm că, în aceste condiţii, atâta timp cât cetăţenii români au spus la referendum ca şi alte entităţi să poată să declanşeze controlul de constituţionalitate pe OUG emise de Guvern, Guvernul nu are dreptul constituţional pentru a reglementa problemele din Codul Administrativ prin OUG şi că nu există decât o singură cale democratică constituţională pentru adoptarea Codului Administrativ şi anume dezbaterea parlamentară serioasă la care să participe toate forţele din societate care sunt interesate şi afectate de modul în care funcţionează administraţia publică din România", a explicat Orban.

Liderul PNL a mai susţinut că, "perseverenţa Guvernului în a călca în picioare voinţa exprimată de cetăţeni, atât la alegerile pentru PE, cât şi la votul de la referendum, arată că actuala coaliţie de guvernare nu a înţeles nimic din…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata